Translate

piątek, 19 lutego 2016

Jajka

Jaja warto jeść, bez obaw o obaloną już dawno fobię cholesterolową. Białko jaja kurzego zostało uznane przez Światową Organizację Zdrowia za międzynarodowy wzorzec składu aminokwasowego. Aminokwasy te są niezbędne do budowy organizmu oraz odbudowy komórek i tkanek.
Osoby aktywne i trenujące często jadają omlety wyłącznie z białek. Czy to dobrze? Niekoniecznie. Nie bójmy się żółta, bo to prawdziwy fenomen natury. Ta część jajka to skarbnica wielu witamin, kwasów omega-3 i lecytyny, które działają przeciwzakrzepowo i przeciwmiażdżycowo. Wspomniana lecytyna, konieczna jest także do prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego.

Źródło tekstu: https://www.facebook.com/perfectdiet/
Źródło zdjęcia: http://hpba.pl/jakie-jajka-powinnismy-wybierac/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz